Scuba diver exploring the underwater caves and caverns.

Τα νέα Seiko 5 Sports GMT Series

Σε τρεις εκδοχές, το πρώτο GMT της δημοφιλούς σειράς Seiko 5 Sports είναι ένα ιδιαίτερα προσιτό ρολόι που συνδυάζει το στυλ με την ουσία.

Το design του είναι βασισμένο σε μια από τις πιο αγαπητές σπορ σειρές της manufacture, τη διάσημη SKX, που έκανε το ντεμπούτο της τη δεκαετία του 1990, ενώνοντας το look ενός στιβαρού καταδυτικού με την απόδοση, την αντοχή και μια ασυνήθιστη προσαρμοστικότητα σε όλες τις περιστάσεις. Με τη διάμετρο στα 42,5mm και το πάχος ελάχιστα αυξημένο στα 13,6mm, η κάσα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι και πλαισιώνεται από περιστρεφόμενη στεφάνη, η οποία φέρει 24ωρη κλίμακα και είναι χωρισμένη σε δύο χρωματικούς τόνους, ώστε ο χρήστης να διακρίνει την ημέρα από τη νύχτα με μία ματιά.

Μπροστά φέρει κρύσταλλο Hardlex -ένα υψηλής αντοχής, in-house παραγωγής συνθετικό κρύσταλλο από βάριο και πυρίτιο- με μεγεθυντικό φακό πάνω από το παράθυρο της ημερομηνίας στο 3. Η κορώνα είναι τοποθετημένη στο 4, ενώ το πίσω μέρος είναι ανοιχτό με διαφανές υλικό, που προσφέρει οπτική πρόσβαση στον μηχανισμό που χτυπά στα ενδότερα. Αυτός είναι ο αυτόματος Caliber 4Ρ34, νέο μέλος της οικογένειας μηχανισμών 4R, που λανσαρίστηκε το 2008 με τον ομώνυμο, ιδιαίτερα αξιόπιστο caliber βάσης. Όπως όλα τα μέλη της οικογένειας, ο Caliber 4Ρ34 λειτουργεί στα 3Hz (21.600 ταλαντώσεις/ώρα). Φέρει 24 λίθους και προσφέρει power reserve 41 ωρών.

Σε μαύρο, μπλε ή πορτοκαλί χρώμα, το καντράν προσφέρει όχι μόνο αισθητική αλλά και υψηλή αναγνωσιμότητα, με τον δείκτη GMT να ξεχωρίζει σε έντονο κόκκινο για τις δύο πρώτες εκδοχές ή σε μαύρο για την τρίτη. Εννοείται πως όλοι οι δείκτες και οι ενδείξεις φέρουν γενναιόδωρες πινελιές Lumibrite, που εξασφαλίζει την αναγνωσιμότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 100μ. και ανθεκτικό σε μαγνητικά πεδία ως 4.800Α/m. Φοράει αρρενωπό πεντάσειρο μπρασελέ από ατσάλι, επίσης εμπνευσμένο απ’ τη σειρά SKX.

Αντιπρόσωπος: RIST Hellas

More Stories
Το Vintage Rally Healey Chronograph Automatic της Frederique Constant