Η διαχρονική κομψότητα της σειράς Presage Sharp Edged της Seiko

Πλάι στα στιβαρά Prospex και Astron, τα ρολόγια Presage, που έκαναν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο τους μόλις το 2016, αντιπροσωπεύουν το κομψό πρόσωπο της Seiko και, συγχρόνως, τη φιλοδοξία της να αναρριχηθεί στην κλίμακα του watchmaking, αλλάζοντας το καθιερωμένο στη συνείδηση του κοινού προφίλ της. Χωρίς να απαρνιέται την αξία του value for money, η manufacture τιμά εδώ τη βαθιά ριζωμένη στους αιώνες ιαπωνική αισθητική που αγαπά το απέριττο, το ουσιώδες, το εξαιρετικά φίνο.

Η νέα συλλογή της έχει την ονομασία Presage Sharp Edged Series  και έχει ως αφετηρία την αλληλεπίδραση του φωτός με την επιφάνεια του μετάλλου. Έτσι, οι κάσες και τα μπρασελέ των τεσσάρων ρολογιών που την απαρτίζουν έχουν έντονες γωνίες, ενώ η εναλλαγή βουρτσισμένου και γυαλισμένου φινιρίσματος στις επιφάνειες υπογραμμίζει την πολλαπλών διαστάσεων σιλουέτα τους και αντανακλά ιδανικά το φως. Αμφότερα είναι κατασκευασμένα από ατσάλι, με την κάσα να έχει διάμετρο 39,3mm και πάχος 11,1mm. Σε τρία από τα τέσσερα μοντέλα έρχονται ενισχυμένα με επικάλυψη ισχυρής σκληρότητας, που μεγιστοποιεί την ανθεκτικότητα αλλά και τη λάμψη τους. Ιδανικό για επίσημες περιστάσεις, το τέταρτο ρολόι έχει ατσάλινη κάσα με επικάλυψη στο χρώμα του ροζ χρυσού και συνδυάζεται με λουράκι από δέρμα αλόγου.

Ιαπωνικές πινελιές

Τα ανάγλυφα καντράν της νέας σειράς Presage έρχονται σε τέσσερα εκφραστικά χρώματα, όλα δανεισμένα από την ιαπωνική παράδοση: Shironeri, η απόχρωση του αλεύκαστου μεταξιού, Aitetsu, το ιαπωνικό navy blue, Tokiwa, το πράσινο του φυλλώματος των αειθαλών δέντρων και Susutake, το πλούσιο καφέ του μπαμπού που έχει εκτεθεί στον άνεμο. Το ανάγλυφο γεωμετρικό μοτίβο, που προσθέτει στο καντράν το απαραίτητο στοιχείο της υφής, έχει χαρακτήρα όχι μόνο διακοσμητικό αλλά και συμβολικό. Η ονομασία του είναι Asanoha ή φύλλο κάνναβης και απαντά στην ιαπωνική κουλτούρα από την περίοδο Heian, εδώ και μια ολόκληρη χιλιετία. Και στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, οι ίνες από το στέλεχος του φυτού χρησιμοποιούντο για τη δημιουργία υφασμάτων, ενώ το μοτίβο του φύλλου του συμβολίζει την ισχυρή ανάπτυξη και την υγεία, κοσμώντας παραδοσιακά τα κιμονό των παιδιών, με την ελπίδα να μεγαλώσουν γερά. Εδώ, η πολύπλοκη υφή με τις έντονες αιχμές συλλαμβάνει το φως με τρόπο που δημιουργεί το εφέ της χρωματικής διαβάθμισης, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με την οπτική γωνία.

Μηχανισμός αξιώσεων

Τα τέσσερα νέα ρολόγια της Seiko λειτουργούν με τον αυτόματο Caliber 6R35, ο οποίος ανήκει στην υψηλών επιδόσεων οικογένεια μηχανισμών 6R. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 24 λίθους και προσφέρει power reserve αναβαθμισμένο στις 70 ώρες. Έχει αντοχή σε μαγνητικά πεδία ως 4.800 Amperes/μέτρο και είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας. Τα ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 100μ., ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η τιμή τους, στα €990.

Αντιπρόσωπος: RIST Hellas

 

More Stories
Τα highlights της Omega στην Baselworld