To Geosphere της Montbanc είναι ένα εργαλείο για σύγχρονους εξερευνητές

Το 1858 Geosphere ένα ρολόι-εργαλείο, το οποίο παρουσιάστηκε από τη Montblanc το 2018, συνοψίζοντας όχι μόνο τους αισθητικούς κώδικες αλλά και την τεχνογνωσία της ιστορικής manufacture από το Villeret.

Καινούργια στοιχεία φέτος είναι το χρωματικό μοτίβο, που αντιπαραβάλλει το σκούρο μπλε με το παγωμένο λευκό, παραπέμποντας σε χιονισμένα ορεινά περιβάλλοντα, αλλά κι ένα αρρενωπό vintage μπρασελέ, που συνδυάζει δύο μέταλλα: οι εσωτερικοί του σύνδεσμοι, σε σχήμα κόκκων ρυζιού, είναι κατασκευασμένοι από γυαλισμένο ατσάλι, ενώ οι ορθογώνιοι εξωτερικοί είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο με σατινέ φινίρισμα.

Στο φετινό μοντέλο, το κυρίαρχο θέμα της εξερεύνησης συνδέεται με τις Επτά Κορυφές, ύψιστη ορειβατική πρόκληση που προϋποθέτει την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής κάθε ηπείρου και η οποία έχει ολοκληρωθεί από μόλις 500 αθλητές. Στα περιστρεφόμενα ημισφαίρια, στο 12 και το 6, οι Επτά Κορυφές και το Mont Blanc σημειώνονται με μπλε κουκκίδες, ενώ είναι χαραγμένες στο back του ρολογιού, πάνω από μια πυξίδα με δύο σταυρωτές σκαπάνες.

 

Στην κάσα, το ατσάλι έχει αντικατασταθεί από τιτάνιο, μια ταιριαστή επιλογή που προσφέρει ελαφρότητα στον καρπό, ανθεκτικότητα στις γρατσουνιές και ελκυστικό dark look. Περιστρεφόμενη προς αμφότερες τις κατευθύνσεις, η στεφάνη-πυξίδα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι και ενισχυμένη με δακτύλιο από στιλπνό μπλε κεραμικό, στο οποίο είναι χαραγμένα τα σημεία του ορίζοντα. Έντονες είναι οι vintage πινελιές στο καντράν, από τους αραβικούς αριθμούς μέχρι το ιστορικό λογότυπο της Montblanc από το 1930 και τους δείκτες σε σχήμα Cathedral.

Την παράσταση κλέβει, ωστόσο, η complication της παγκόσμιας ώρας, με τη μορφή δύο θολωτών, περιστρεφόμενων ημισφαιρίων, από τα οποία το Βόρειο περιστρέφεται αριστερόστροφα και το Νότιο δεξιόστροφα. Αμφότερα πλαισιώνονται με σταθερές 24ωρες κλίμακες, χωρισμένες σε ζώνες ημέρας/νύχτας, ενώ και στα δύο, ο Πρώτος Μεσημβρινός υπογραμμίζεται με μπλε χρώμα. Χρήσιμη είναι και η ένδειξη της ώρας σε δεύτερη χρονική ζώνη, που έχει τοποθετηθεί στο 9, ακριβώς απέναντι από το παράθυρο της ημερομηνίας. Οι γενναιόδωρες πινελιές Super-LumiNova σε δείκτες και ενδείξεις υπογραμμίζουν τον λειτουργικό χαρακτήρα του ρολογιού. Σημειώστε πως μπορείτε να το αποκτήσετε με μπρασελέ ή λουράκι από calfskin ιταλικής κατασκευής. Σε κάθε περίπτωση συνοδεύεται με υφασμάτινο λουράκι NATO.

Ενδεικτική τιμή: €5.600 (calfskin), €5.900 (bracelet)

Αντιπρόσωπος: Tzannes

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μηχανισμός: MB 29.25. Πιστοποίηση: Montblanc Laboratory Test 500. Κούρδισμα: αυτόματο. Συχνότητα: 28.800 ταλαντώσεις/ώρα. Λίθοι: 26. Power reserve: 42 ώρες. Λειτουργίες: ώρα και λεπτά, ένδειξη ημερομηνίας, δεύτερη χρονική ζώνη, παγκόσμια ώρα. Κάσα: τιτάνιο. Διάμετρος: 42mm. Πάχος: 12,8mm. Στεφάνη: ατσάλι με μπλε κεραμικό. Κρύσταλλο: ζαφειριού, με αντιχαρακτική και αντιανακλαστική επεξεργασία. Back: τιτάνιο, με χαρακτικό «Spirit of Mountain Exploration». Μπρασελέ: ατσάλι και τιτάνιο. Λουράκι: calfskin. Στεγανότητα: ως τα 100μ.

More Stories
Βίντεο για το Zenith El Primero Lightweight