Διαμάντια και «Ηθικός Χρυσός» στην νέα αέρινη συλλογή “Precious Lace” της Chopard

Εμπνευσμένη από την ελαφρότητα και την άψογη λευκότητα της δαντέλας, η συλλογή “Precious Lace” παίζει με τις αντανακλάσεις του φωτός, συνδυάζοντας διαμάντια και «ηθικό» χρυσό για να σχηματίσει ένα μαγευτικό αποτέλεσμα.

Τα κομμάτια της συλλογής “Precious Lace”, με τη λεπτεπίλεπτη συνύφανση των διαμαντιών τους, αποτελούν ένα σπουδαίο δείγμα του σύγχρονου κοσμήματος. Η εμβληματική συλλογή που υπογράφει η Chopard γιορτάζει την ελαφρότητα και την ευκολία: τόσο ποιητική όσο και θηλυκή, εκφράζει όλη την εμπειρία των εργαστηρίων της Maison στην τέχνη του κοσμήματος και ενισχύεται εδώ από τη μαγευτική ομορφιά της βρετανίδας ηθοποιού Poppy Delevingne.

Poppy Delevingne © Chopard

Με τη νέα συλλογή, η Chopard μεταμορφώνει την πολυτιμότητα των διαμαντιών και την πολυτέλεια της δαντέλας σε κάτι πιο προσιτό που μπορεί να φορεθεί. Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία για την νέα συλλογή, η σύγχρονη αντίληψη της Chopard αποκαλύπτει, με ένα μοναδικό ταλέντο την άρση των περιορισμών μεταξύ «Haute» και «Fine», αποσυναρμολογώντας με έναν σύγχρονο τρόπο τη στιβαρή ταυτότητα του Haute Joaillerie.

Εμπνευσμένη από την ελαφρότητα και την άψογη λευκότητα της δαντέλας, η συλλογή “Precious Lace” παίζει με το φως και το χώρο και συνδυάζει διαμάντια και ηθικό λευκό ή ροζ χρυσό σε ένα πραγματικά «αέρινο» δείγμα υψηλής κοσμηματοποιίας. Ένας μοναδικός διάλογος μεταξύ δύναμης και ευαισθησίας, μεταξύ της αιώνιας λαμπρότητας του διαμαντιού και της ελαφρότητας της δαντέλας που αγγίζει το δέρμα με τόσο αερίνο τρόπο.

Poppy Delevingne © Chopard

Επίσης, κάτι που η πρέπει να τονιστεί είναι το γεγονός ότι ως μία επιχείρηση που εδώ και 30 χρόνια σέβεται τις πολιτικές ισορροπίες αλλά και τις περιβαντολλογικές ανησυχίες του πλανήτη, η Chopard χαρακτηρίζει ως «Ηθικό Χρυσό» τον χρυσό πού αποκτάται από υπεύθυνες πηγές, με πιστοποίηση ότι ανταποκρίνεται στις διεθνείς συμβάσεις.

Ακριβώς όπως η συλλογή παίζει με το φως και την ελαφρότητα του διαμαντιού, το θέμα παίζει επίσης με τις έννοιες της πολυτιμότητας και με τη συγχώνευση λίθων και υφάσματος, μεταξύ υψηλής κοσμηματοποιίας και υψηλής ραπτικής. Η τέχνη της δαντέλας τελειοποιήθηκε στη Βενετία τον 16ο αιώνα και στη συνέχεια κατέκτησε την Ευρώπη, φτάνοντας στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Αγγλία, όπου εδώ απέκτησε πολλά νέα και διαφορετικά χαρακτηριστικά και στυλ. Η δαντέλα, σχολαστικά και επιδέξια χειροποίητη, θεωρήθηκε ένα πλούσιο στολίδι για να διακοσμήσει τα περιλαίμια, τους καρπούς, τα πέπλα και τα βολάν που φορούσαν οι βασιλικές οικογένειες και οι ευγενείς. Θεωρήθηκε ένα εξαιρετικά πολύτιμο αγαθό, ειδικά από τους μεγάλους αναγεννησιακούς κυβερνήτες, συμπεριλαμβανομένης της Ελισάβετ Α’. Όπως τα κοσμήματα και οι πολύτιμοι λίθοι, έτσι και η δαντέλα ήταν ένα αδιαμφισβήτητο σύμβολο δύναμης και εξουσίας.

Poppy Delevingne © Chopard

Στην “Precious Lace” συλλογή, η ύφανση μιας εξαιρετικής χειροποίητης δαντέλας αναδημιουργείται με drop-cut και brilliant-cut διαμάντια, τα οποία στον διατρητό χώρο κάθε μοτίβου ακολουθούν μια μοναδική σχεδιαστική ρευστότητα σχημάτων και γραμμών. Ένα μοναδικό παιχνίδι ποιητικού ρυθμού, με ζωηρή διάθεση και σύγχρονο στυλ σε ένα απολύτως κλασικό θέμα. Η λεπτότητα της δαντέλας αναπαράγεται μέσα από την εξαιρετική ακρίβεια της επεξεργασίας του χρυσού και τα διακριτικά πλαίσια που συγκρατούν τα διαμάντια στην αιθέρια ύφανσή τους, ώστε όλα να αναδεικνύουν με την λαμπρότητά τους την μαγική δεξιοτεχνία των τεχνιτών της Maison. Μια τεχνογνωσία που φέρνει στο μυαλό όλες εκείνες τις αιθέριες νεράιδες που κεντούν χειροποίητες δαντέλες στον κόσμο της Haute Couture με την οποία η Chopard μοιράζεται τις ίδιες αξίες: επιλογή των ευγενέστερων υλικών, αίσθηση λεπτομέρειας και άνεσης και, πάνω απ ‘όλα, λατρεία για τις γυναίκες.

© Chopard
© Chopard
© Chopard

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Διάθεση: Boutique Chopard 

More Stories
H Jacob & Co γιορτάζει τα 50α γενέθλια της ταινίας The Godfather