Για τον εορτασμό της 70ης επετείου της Βρετανικής Αποστολής στη Βόρεια Γροιλανδία, η μάρκα δημιουργεί το Ranger, ένα ρολόι που αποτίνει φόρο τιμής στο πνεύμα αυτής της τολμηρής εκστρατείας

H Tudor τιμά την 70η επέτειο της Βρετανικής Αποστολής στη Βόρεια Γροιλανδία , η οποία στις 8 Ιουλίου 1952 από το Deptford, μια περιοχή στις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο, για μια διετή επιστημονική αποστολή μελέτης των στρωμάτων του πάγου στη Γροιλανδία.

Τα μέλη της αποστολής φορούσαν στον καρπό τους το Oyster Prince, το πρώτο αυτόματο και αδιάβροχο ρολόι της μάρκας, ικανό να ανταπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες της Γροιλανδίας. Οι επιστήμονες επιφορτίστηκαν με το έργο της συγκέντρωσης δεδομένων για την απόδοση του Oyster Prince στις απαιτήσεις της εκστρατείας.

Το Ranger είναι ένα ιστορικός χρονογράφος για την Tudor, του οποίου η ιστορία ξεκινά το 1929. Τα μοντέλα της συλλογής πέρασαν από διάφορα στάδια, με πιο σημαντικό αυτό της δεκαετίας του ’60, το οποίο παγίωσε την χαρακτηριστική εικόνα του με το καντράν να κοσμείται από μεγάλες αραβικές ενδείξεις επικαλυμμένες με φωσφορίζον υλικό και τους ιδιαίτερους δείκτες.

Το νέο επετειακό Ranger σέβεται τα αισθητικά πρότυπα που καθιερώθηκαν στα χρόνια της κυκλοφορίας του και παράλληλα ενσωματώνει νέα τεχνικά στοιχεία αιχμής. Το ρολόι εξοπλίζει ο αυτόματος Manufacture Calibre MT5402, ο οποίος προσφέρει power reserve 70 ωρών και φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

O μηχανισμός φιλοξενείται σε κάσα διαμέτρου 39mm κατασκευασμένη από ατσάλι με σατέν ματ φινίρισμα, και συνδυάζεται με μπρασελέ, λαδί λουράκι ΝΑΤΟ ή μαύρο λουράκι από rubber. To καντράν έρχεται σε μαύρο χρώμα με τις χαρακτηριστικές ενδείξεις και τους δείκτες σε σχήμα βέλους του vintage μοντέλου, και μια μοντέρνα πινελιά μπορντό χρώματος στην άκρη του δευτερολεπτοδείκτη. Το μοντέλο είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα και μπορείτε να το αποκτήσετε έναντι 2.650 € με λουράκι και 2.960 € με μπρασελέ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rolex SA

 

More Stories
IWC Shaffhausen: Year of the Rabbit