Η εξωγήινη φύση του Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Αποτελούμενο κυρίως από σίδηρο και νικέλιο, το υλικό που ντύνει τα καντράν των νέων Daytona προέρχεται από έναν αστεροειδή που εξερράγη στο διάστημα πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Στη διάρκεια του ταξιδιού τους, θραύσματα από αυτό το φυσικό, εξωγήινο υλικό ψύχθηκαν κατά μερικούς βαθμούς Κελσίου ανά ορισμένα εκατομμύρια χρόνια, διαδικασία που προίκισε την πρώτη ύλη με διακριτά κρυσταλλικά πλέγματα, που είναι αδύνατο να αναπαράγει κανείς στη Γη. Η Rolex επέλεξε το υλικό αυτό σύμφωνα με αυστηρά αισθητικά κριτήρια. Κάθε θραύσμα έχει τη δική του, μοναδική εσωτερική δομή, γεγονός που καθιστά μοναδικό και καθένα από τα νέα Daytona. Σημειώστε πως, εκτός από εξαιρετικά σπάνιος, ο μεταλλικός μετεωρίτης είναι και πολύ δύσκολος στην κατεργασία του, η οποία περιλαμβάνει την κοπή του σε λεπτά τμήματα και τη χημική επεξεργασία τους, η οποία φέρνει στο φως τους συναρπαστικούς και ποικίλους σχηματισμούς που αποκαλούνται «μοτίβα Widmanstätten».

Φέτος, λοιπόν, έχουμε τρεις νέες εκδοχές Cosmograph Daytona με καντράν από μεταλλικό μετεωρίτη και τρία μαύρα υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα και τις ενδείξεις του χρονογράφου. Η εκδοχή με κάσα από λευκό χρυσό 18Κ φέρει μαύρη στεφάνη από Cerachrom και φοράει μπρασελέ Oysterflex. Οι άλλες δύο προτάσεις, με κάσες από κίτρινο χρυσό 18Κ ή χρυσό Everose 18Κ έχουν μεταλλική στεφάνη και φορούν μπρασελέ Oyster.

Σε κάθε περίπτωση, η κάσα έχει διάμετρο 40mm, ενώ η στεφάνη φέρει ταχυμετρική κλίμακα. Τα ρολόγια λειτουργούν με τον in-house αυτόματο Caliber 4130, ο οποίος φέρει πιστοποίηση Superlative Χρονομέτρου, με εύρος απόκλισης-2/+2 δευτερολέπτων/ημέρα. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 44 λίθους και προσφέρει power reserve 72 ωρών, ενώ διαθέτει παραμαγνητικό balance spring από Parachrom.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός του χρονογράφου ενσωματώνει ελαττωμένο αριθμό εξαρτημάτων, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία του, ενώ ο column wheel και ο κάθετος συμπλέκτης εξασφαλίζουν την άμεση και ακριβή εκκίνησή του. Και τα τρία μοντέλα είναι αδιάβροχα ως τα 100μ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ. 
Αντιπρόσωπος: Rolex SA

The premium watch magazine

More Stories
Μοναδικά Χριστούγεννα με ένα video από τη Dior