5000T/000P-B975​

Το Traditionnelle perpetual calendar chronograph της Vacheron Constantin

Το νέο Traditionnelle perpetual calendar chronograph του οίκου συνδυάζει την πολυτέλεια της πλατίνας με ένα χαρακτηριστικό καντράν σε σομόν απόχρωση

Από το 2006, η Vacheron Constantin έχει γίνει γνωστή για τη συλλογή της Collection Excellence Platine, η οποία περιλαμβάνει ειδικές, περιορισμένες εκδόσεις που κατασκευάζονται από το ευγενές αυτό μέταλλο. Στην έκθεση Watches & Wonders 2022 παρουσίασε ένα νέο, signature ρολόι που συνδυάζει ένα χαρακτηριστικό καντράν σε σομόν με μια πολυτελή κάσα από πλατίνα.

Αυτός ο συνδυασμός διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων και προορίζεται αποκλειστικά για τις boutique Vacheron Constantin, ενώ παραπέμπει στις μέρες της μεγάλης δόξας της κλασικής ωρολογοποιίας, όταν τα χρωματιστά καντράν αποτελούσαν σύμβολο κομψότητας. Το Traditionnelle perpetual calendar chronograph παίρνει νέα όψη και τροφοδοτείται από τον υψηλού κύρους μηχανισμό χρονογράφου, τον Caliber 1142 QP, που υποστηρίζει λειτουργία διηνεκούς ημερολογίου και κληρονομεί την παράδοση της υψηλής ωρολογοποιίας στην πιο αγνή της μορφή.

Οι λειτουργίες είναι εξαιρετικά ευανάγνωστες –ουσιώδες χαρακτηριστικό των ρολογιών της manufacture– και προσεκτικά συντονισμένες ανάμεσα στον χρονογράφο και το διηνεκές ημερολόγιο. Οι ενδείξεις ώρας διαβάζονται από ενδείξεις και δείκτες κατασκευασμένους από λευκό χρυσό, ενώ οι λειτουργίες του χρονογράφου και της ημερομηνίας διαβάζονται σε ατσάλινους δείκτες μπλε χρώματος. Οι φάσεις της σελήνης παρουσιάζονται σε έναν δίσκο από πλατίνα στο 6, ενώ η ημέρα, ο μήνας και ο κύκλος δίσεκτων ετών είναι στοιχεία που παρουσιάζονται ευδιάκριτα στα ειδικά παράθυρα στο επάνω μέρος του καντράν.

Η κάσα φιλοξενεί τον κουρδιστό στο χέρι μηχανισμό 1142 QP, ο οποίος φέρει τη Σφραγίδα της Γενεύης και προσφέρει power reserve 48 ωρών. Το φινίρισμα του μηχανισμού μπορεί κανείς να το θαυμάσει από το κρύσταλλο ζαφειριού στο back του ρολογιού. Την βασική πλάκα κοσμεί μοτίβο Côtes de Genève. Εφοδιασμένο με λουράκι από δέρμα αλιγάτορα που ασφαλίζεται με πτυσσόμενο κούμπωμα, αυτό το ρολόι είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.  
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
More Stories
Girard Perregaux 1966 Lady