Το Escape II Unique Absolute Sapphire “HANCOCK RED” της Purnell

Η Purnell παρουσιάζει το πιο φιλόδοξο και σπάνιο ρολόι της μέχρι σήμερα: το Absolute Sapphire “Hancock Red”. Μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του πρώτου World’s Double Triple-Axis Tourbillon σε κάσα Full Sapphire, το Absolute Sapphire, η μάρκα συνεχίζει να πιέζει τα όριά της με αυτήν την τελευταία προσθήκη στη συλλογή Escape II

Το Purnell Escape II Unique Absolute Sapphire «Hancock Red», είναι πλέον γεγονός. Μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του πρώτου World’s Double Triple-Axis Tourbillon, με κάσα Full Sapphire, εξολοκλήρου κατασκευασμένη από κρύσταλλο ζαφειριού. Ένα σπάνιο θέαμα στον κόσμο των πολύτιμων λίθων, τα κόκκινα διαμάντια είναι ένας από τους πιο περιζήτητους και σπάνιους πολύτιμους λίθους. Μέχρι και σήμερα, οι γεμολόγοι δεν είναι ακόμα απολύτως σίγουροι για το πώς τα κόκκινα διαμάντια αποκτούν την απόχρωση τους. Το Absolute Sapphire “Hancock Red” αντλεί έμπνευση από αυτό το εξαιρετικό κόκκινο χρώμα.


Ένα από τα πιο διάσημα κόκκινα διαμάντια ήταν το περίφημο Hancock Red, το οποίο δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη το 1987 και ήταν εκείνη την εποχή ο πιο ακριβός πολύτιμος λίθος – σε τιμή ανά καράτι – που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Η απόχρωση του “fancy red” ήταν μια μαγευτική απόχρωση του κόκκινου – μια απόχρωση που παραμένει αμίμητη μέχρι σήμερα. «Θυμάμαι εκείνη τη δημοπρασία στις ειδήσεις το 1987 και πόσο όμορφο και ζωντανό ήταν το διαμάντι Hancock Red», λέει ο Maurizio Mazzocchi, Διευθύνων Σύμβουλος της Purnell. «Όταν αναπτύσσαμε το Absolute Sapphire, ώθησα την ομάδα να προσπαθήσει να πετύχει την ίδια κόκκινη διαμαντένια απόχρωση. Δεν έχει ξαναγίνει και, πιστεύω, δεν θα επαναληφθεί ποτέ. Είναι πραγματικά μοναδικό”.

Το Absolute Sapphire “Hancock Red” έρχεται με κάσα αποτελούμενη από τρία μέρη: monobloc κύριο σώμα της κάσας, monobloc caseback και monobloc κυρτό κρύσταλλο ζαφειριού με γωνία 90° στο 6. Tα ζαφείρια αναπτύσσονται σε θερμοκρασία 2.050 βαθμών Κελσίου, ενώ είναι ανθεκτικά σε θερμοκρασίες έως και 1.000 βαθμούς Κελσίου, και αντιστέκονται στις γρατσουνιές. Συνολικά, η διαδικασία σχηματισμού και στίλβωσης των κομματιών της κάσας απαιτεί πάνω από 150 ώρες. Από την διάφανη κάσα είναι ορατός ο κουρδιστός στο χέρι μηχανισμός P03, ο οποίος προσφέρει Power reserve 32 ωρών, καθώς και το Triple Axis Tourbillon. To ρολόι συνδυάζεται με λευκό υφασμάτινο λουράκι και είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

More Stories
Amadeus Taxi & Transfer