Τα νέα Classics της Frederique Constant

Η ωρολογοποιία από τη Γενεύη παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα στη συλλογή Classics, τα Classics Heart Beat Automatic και Classics Index Automatic

Η συλλογή Classics αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς της μάρκας, καθώς έχει καταφέρει να βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη παράδοση και τη κομψότητα. Φέτος, η Frederique Constant αναβιώνει τις ρίζες της σχεδιαστικά, και επενδύει στη κορυφαία σειρά “Classics Automatic”, με πέντε νέα αυτόματα μοντέλα: τρεις εκδοχές Index και δύο παραλλαγές του Heart Beat – χαρακτηριστικό πλέον του Maison.

Με κάσα διαμέτρου 40 mm, έρχονται με διακόσμηση guilloché στο καντράν και λατινικούς αριθμούς στις ενδείξεις, οι οποίοι προσδίδουν μια νότα κλασικού και διαχρονικού στυλ.

Classics Index Automatic 

Η πρώτη έκδοση Classics Index Automatic έρχεται με κάσα επιχρυσωμένη με ροζ χρυσό και συνδυάζεται με δερμάτινο λουράκι σε σκούρα καφέ απόχρωση. Το καντράν είναι κατασκευασμένο από ασήμι, με guilloché κύκλο στο κέντρο και σατινέ δακτύλιο περιμετρικά, πάνω στον οποίο έχουν τοποθετηθεί οι ενδείξεις. Οι δείκτες συντονίζονται χρωματικά με τις ενδείξεις, δημιουργώντας μια αισθητικά ευχάριστη αντίθεση.

Οι άλλες δύο εκδοχές έρχονται με κάσα από ατσάλι και καντράν σε ασημί και χακί χρώμα αντίστοιχα, ενώ συνδυάζονται με μαύρο δερμάτινο λουράκι. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται από τον αυτόματο μηχανισμό FC-303, που προσφέρει power reserve 38 ωρών.

Classics Heart Beat Automatic

Τα δύο νέα μοντέλα της συλλογής, έρχονται με ασημί ή χακί καντράν και εμφανίζουν τα ίδια αισθητικά χαρακτηριστικά με τα μοντέλα Classics Index Automatic, πλην της προσθήκης του  “Heart Beat”. Ένα άνοιγμα στο καντράν τοποθετημένο στο 12, μια επινόηση της Frederique Constant η οποία αναδεικνύει μοναδικά την καρδιά του ρολογιού που χτυπά, εξ ου και το όνομά της.


Το πρώτο Heart Beat δημιουργήθηκε το 1994. Τα νέα Classics Heart Beat Automatic αποτίνουν φόρο τιμής στο ιδρυτικό πνεύμα της ωρολογοποιίας και την εκ νέου ανακάλυψη ενός σχεδίου που παίρνει τη θέση που δικαιούται ανάμεσα στα κλασικά της ωρολογοποιίας από τη Γενεύη.

Στην καρδιά τους χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός FC-310 που προσφέρει Power reserve 30 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μάρκα εδώ

More Stories
H παρουσία της Montblanc στο Σαλόνι της Γενεύης