Νέα εποχή για το Pasha de Cartier

Παίρνοντας το όνομά του από τον πασά του Μαρακές Thami El Glaoui, πιστό πελάτη του οίκου Cartier μεταξύ 1920 και 1950, το Pasha γεννήθηκε το 1985. Έκτοτε δεν σταμάτησε να επιστρέφει στις συλλογές του maison, χάρη στον ευφυή σχεδιασμό του που του επιτρέπει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στην αισθητική όλων των εποχών.

Πιο φρέσκο από ποτέ, το Pasha de Cartier επανακάμπτει και φέτος, με μια χορταστική σειρά ρολογιών, με χαριτωμένες σχεδιαστικές πινελιές, αλλά και με απαιτητικές complications βασισμένες σε εμβληματικούς μηχανισμούς της μάρκας.

Αρχίζοντας από τα απλά 3-hands, το Pasha de Cartier Grille είναι εμπνευσμένο από ένα αδιάβροχο ρολόι με προστατευτικό πλέγμα πάνω από το καντράν, το οποίο δημιούργησε ο οίκος το 1943. Διαθέσιμο με κάσα από κίτρινο χρυσό στα 41mm και σε δύο εκδοχές με στεφάνη σεταρισμένη με διαμάντια (35mm και 30mm), το Grille ξεχωρίζει χάρη στο αποσπώμενο χρυσό πλέγμα που, με μια κίνηση, προσφέρει στον χρήστη δύο διαφορετικά looks.

Περνώντας στις complications, έχουμε τρία ρολόγια, η ανάπτυξη και παραγωγή των οποίων έχει γίνει στη manufacture Cartier στο La Chaux-de-Fonds: τα Pasha de Cartier Moonphase, Skeleton και Flying Tourbillon έρχονται με κάσες διαμέτρου 41mm από ροζ χρυσό ή ατσάλι.

Στην κατηγορία των complications κατατάσσεται και ο αυτόματος χρονογράφος με κάσα διαμέτρου 41mm από ατσάλι και ανθρακί καντράν. Στο ίδιο χρώμα είναι το καντράν ενός ακόμη ελκυστικού 3-hands που λειτουργεί με in-house αυτόματο μηχανισμό και έχει ατσάλινη κάσα διαμέτρου 41mm.

Χαρακτηριστική παραμένει η κορώνα (και τα poussoirs στην περίπτωση του χρονογράφου), που είναι σεταρισμένη με μπλε ζαφείρι ή μπλε συνθετικό σπινέλιο κοπής cabochon. Όλα τα ρολόγια φέρουν σύστημα Quick Switch, που επιτρέπει την εναλλαγή ανάμεσα σε μπρασελέ και λουράκια από δέρμα αλιγάτορα.

Περισσότερα εδώ.

More Stories
To event της Swarovski στο rooftop bar του Hilton