Η τέχνη του φωσφορισμού στο νέο άστρο της Roger Dubuis

Η μάρκα που μας σύστησε το concept της υπερ-ωρολογοποιίας, παρουσιάζει το νέο της, μαξιμαλιστικό σε όλες τις πτυχές του ρολόι της, με το οποίο λανσάρει τη νέα γενιά Excalibur Blacklight Monobalancier (MB).

 

Με κεντρικό θέμα του το αντισυμβατικό κίτρινο (που τονίζεται με φωτεινές πορτοκαλί πινελιές), το νέο Excalibur είναι ένα ρολόι με «ανοιχτή», πολυεπίπεδη αρχιτεκτονική, που όσο περισσότερο παρατηρείς τόσο περισσότερα ανακαλύπτεις. Δομικό στοιχείο του μηχανισμού που το εξοπλίζει, το εμβληματικό αστέρι της Roger Dubuis έχει δοκούς που για πρώτη φορά είναι τρισδιάστατες. Στο φως της ημέρας γοητεύουν με λαμπερά κίτρινα και πορτοκαλί, χρώματα που κάτω από το υπεριώδες φως φωσφορίζουν σαν φώτα νέον. Στο κέντρο αυτού του παράξενου άστρου έχει τοποθετηθεί ένα πολύτιμο, έντονα φωσφορίζον διαμάντι, ενώ 60 ακόμη συμβατικά διαμάντια κοσμούν τη στεφάνη που πλαισιώνει το πρόσωπο του ρολογιού.

Οι λεπτομέρειες του αυτόματου Caliber RD720SQ αποκαλύπτονται σε επίπεδα. Φινιρισμένος με το χέρι, με προσήλωση σε κάθε λεπτομέρεια είναι, όπως όλοι οι μηχανισμοί της Roger Dubuis, πιστοποιημένος με τη Σφραγίδα της Γενεύης. Το power reserve του έχει αναβαθμιστεί στις 72 ώρες, ενώ ο μικρο-ρότορας και ο τροχός του τυμπάνου έχουν ανασχεδιαστεί με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των κραδασμών και τη βελτίωση της σταθερότητάς τους. Ανασχεδιασμένος είναι και ο τροχός του escapement με στόχο τη βελτίωση της μετάδοσης ενέργειας.

Σε limited edition 28 κομματιών, το Excalibur Blacklight MB έχει κάσα από λευκό χρυσό διαμέτρου 42mm. Φοράει ελκυστικό κίτρινο λουράκι, που συνδυάζει το rubber με το calfskin.

Αντιπρόσωπος: Patseas

More Stories
H Jaeger-LeCoultre εξερευνά τον χρόνο και τον χώρο με τον εικαστικό Michael Murphy