Tudor's Black Bay 54

Τα νέα μοντέλα της Tudor για το 2023

Η μάρκα συνεχίζει να επενδύει στο κοσμαγάπητο Black Bay

Τον πιο εξωστρεφή εαυτό της μας έδειξε φέτος η Tudor. Τρεις ημέρες πριν από το άνοιγμα του Watches & Wonders, η μάρκα μάς πρόσφερε μια χορταστική ξενάγηση στο νέο της εργοστάσιο στο Le Locle, ενώ, στο πλαίσιο της έκθεσης, μας φιλοξένησε σε ποδηλατοδρόμιο της Γενεύης, όπου παρέθεσε ένα θεαματικό δείπνο με τη συμμετοχή της Ελβετικής Ομάδας Ποδηλασίας, της οποίας είναι χορηγός. Στο περίπτερό της στο PALEXPO, παρουσίασε πολλά νέα μοντέλα, δίνοντας ένα διαφορετικό, πολύ πιο δυναμικό «παρών» σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Και φέτος, η μάρκα στοιχηματίζει στο εμβληματικό πλέον Black Bay της, φλερτάροντας έντονα την κατηγορία unisex. Ιδιαίτερα ελκυστικό για τους λάτρεις του vintage αλλά όχι μόνο αναμένεται να είναι το Black Bay 54, το πιο πιστό ως σήμερα remake του πρώτου καταδυτικού ρολογιού της, το οποίο παρουσίασε το 1954. Το νέο Black Bay διατηρεί την ιστορική διάσταση των 37mm, παραμένοντας ωστόσο στιβαρό, με έντονη παρουσία στον καρπό. Στοιχεία που θα εκτιμήσουν οι γνώστες είναι ο ωροδείκτης σε στυλ snowflake, ο δευτερολεπτοδείκτης lollipop, η απλή καταδυτική στεφάνη με τις απλουστευμένες ενδείξεις (όπως την εποχή που το σπορ έκανε τα πρώτα του βήματα), αλλά και ο manufactured Caliber MT5400, ο οποίος φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

Ακόμη πιο δημοκρατική είναι η συλλογή Black Bay 31, 36, 39, 41: τέσσερα μεγέθη για μια σειρά μοντέλων από ατσάλι με σταθερή στεφάνη, κομψό πεντάσειρο μπρασελέ και καντράν σε ανθρακί, μπλε ή σαμπανί χρώμα. Όλα εξοπλισμένα με μηχανισμούς πιστοποιημένους από το COSC.

Δύο ακόμη Black Bay αξίζουν την προσοχή μας: το πρώτο είναι το Black Bay «Burgundy», άμεσος απόγονος του πρώτου Black Black που παρουσιάστηκε το 2012, αναβαθμισμένο με μηχανισμό της αδελφής manufacture Kenissi, ο οποίος φέρει πιστοποίηση master χρονομέτρου από το METAS. Πιστό στο design του πρωτοτύπου, το νέο Black Bay έχει ατσάλινη κάσα διαμέτρου 41mm, μπορντό καταδυτική στεφάνη και μαύρο καντράν. Το δεύτερο είναι το Black Bay GMT με νέο, γαλβανισμένο καντράν οπαλίνας και κλασική στεφάνη σε στυλ «Pepsi».

Εξαιρετικά ευέλικτη, σε άψογο στυλ sporty-chic επανακάμπτει φέτος και η σειρά Tudor Royal, με ατσάλινα ή δίχρωμα μοντέλα διαμέτρου 41mm, 38mm, 34mm και 28mm. Πλούσιο σοκολά και ανοιχτό σομόν είναι τα νέα χρώματα στα καντράν, ενώ στα μοντέλα 28mm η στεφάνη είναι στεφάνη είναι σεταρισμένη με διαμάντια.

Αντιπρόσωπος: Rolex SA

More Stories
H Tag Heuer συμμετέχει στην ταινία Rush