Interview: Αντώνης Πρίντεζης

Συνέντευξη στη Μαίρη Μπέλμπα, Φωτογραφίες: Ακης Ορφανίδης

Δουλεύοντας ακούραστα εδώ και τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, ο άνθρωπος πίσω από τα καταστήματα OROeORA ξεδιπλώνει τα σχέδια και τα όνειρά του

Ο Αντώνης Πρίντεζης είναι ένας Κύριος με το «Κ» κεφαλαίο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που κάνουν αυτό που λένε και λένε μόνο αυτό που μπορούν να κάνουν. Είναι, λοιπόν, ένας επιχειρηματίας με λόγο που μετράει, ο οποίος έχει την πλήρη αποδοχή και τον σεβασμό του χώρου που υπηρετεί. Και τον υπηρετεί με εργατικότητα και τελειομανία, κοντά 40 χρόνια τώρα, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Τον συναντήσαμε στο τελευταίο του επιχειρηματικό παιδί, το κατάστημα OROeORA PRINTEZIS στον Πειραιά. Άψογος οικοδεσπότης, αλλά αυστηρά επαγγελματίας, ήταν προσεκτικός στις απαντήσεις του, θέλοντας προφανώς να κρατήσεις τις ισορροπίες. Είναι και αυτό ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του.

Ας αρχίσουμε με τις συστάσεις. Ποιος είναι ο Αντώνης Πρίντεζης;
Πρώτα απ’ όλα, να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στο περιοδικό σας. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει επί 37 χρόνια στον χώρο της χρυσοχοΐας και της ωρολογοποιίας. Ύστερα απ’ όλο αυτό τον καιρό, συνεχίζω να ονειρεύομαι και να έχω το ίδιο πάθος, ίσως και μεγαλύτερο για τη δουλειά μου. Θέλω να κοιτάζω τον πελάτη μου στα μάτια, να μοιράζομαι μαζί του την ικανοποίηση για την επιλογή που έκανε.

Από την Καλλιθέα στη Γλυφάδα, μετά στο Κολωνάκι και τώρα και στον Πειραιά. Ήταν μια δύσκολη διαδρομή;
Σίγουρα ήταν μια δύσκολη διαδρομή, με αρκετές διακυμάνσεις. Επειδή, όμως, κάναμε σταθερά βήματα και δουλέψαμε σκληρά, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε γερά θεμέλια και μπορούμε τώρα ν’ ανοίξουμε τα φτερά μας, συνεχίζοντας στην επόμενη διαδρομή.

Είστε ο άνθρωπος που έχετε καθιερώσει στην Ελλάδα την πρακτική αγοράς ή ανταλλαγής προ-ιδιόκτητων ρολογιών. Μπορείτε να μας περιγράψετε τη φιλοσοφία της;
Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η έχουμε εδραιώσει, εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, την αγορά του προ-ιδιόκτητου ρολογιού στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία πίσω από αυτή την πρακτική είναι ότι ένα ρολόι μπορεί να αλλάξει κάτοχο και ταυτόχρονα να αποκτήσει μια υπεραξία – τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Αν το σκεφτείτε, το ρολόι είναι το μοναδικό λειτουργικό αντικείμενο που μας συντροφεύει τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Γιατί να έρθουν εκείνοι που ενδιαφέρονται για τα προ-ιδιόκτητα στα καταστήματα OROeORA PRINTEZIS;
Είμαστε ίσως οι μοναδικοί στον κόσμο που, από την ημέρα αγοράς ενός ρολογιού, προσφέρουμε γραπτώς εικόνα της τιμής του, για την περίπτωση που ο αγοραστής θελήσει αργότερα να το ανταλλάξει ή να το πουλήσει. Προσφέρουμε αυτό που λέμε Buy Back Guarantee. Επίσης, ακολουθώντας ένα αυστηρό εσωτερικό πρωτόκολλο, πιστοποιούμε ότι το κάθε ρολόι λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εργοστασίου, προσφέροντας και έναν χρόνο εγγύηση, η οποία, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να φτάσει και τα τρία χρόνια. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στα φυσικά μας καταστήματα, είτε για να γίνει άμεση εκτίμηση του ρολογιού του είτε για να λάβει όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες για το ρολόι που τον ενδιαφέρει. Και πάντα χωρίς καμία ανησυχία, αφού η εταιρεία μας διατηρεί την πολιτική ασφαλείας των υπηρεσιών και διαβίβασης πληροφοριών. Σε κάθε περίπτωση, ο πελάτης μας είναι ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ μας.

Πόσο χαμηλότερη είναι η τιμή που μπορεί να επιτύχει κανείς σ’ ένα προ-ιδιόκτητο ρολόι σε σχέση με το αντίστοιχο «καινούργιο»;
Δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που το καθορίζουν. Η τιμή μπορεί να είναι ως και 50% κάτω από το καινούργιο, αλλά μπορεί να είναι και διπλάσια από την αρχική – για ένα ρολόι με ιδιαίτερο μηχανισμό ή κάποιο ρολόι περιορισμένης έκδοσης ή με την υπογραφή κάποιου επώνυμου ανθρώπου.

Δηλαδή δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι για τους οποίους αγοράζει κανείς ένα προ-ιδιόκτητο ρολόι.
Το προ-ιδιόκτητο ρολόι κρύβει μια γοητεία και τα τελευταία χρόνια το κοινό αυξάνεται διαρκώς. Αποτελεί πλέον μια παγκόσμια αγορά. Φοράς πάντα στο χέρι σου κάτι που έχει ΑΞΙΑ, είτε συναισθηματική, είτε λειτουργική, είτε οικονομική. Είναι μέχρι να αποκτήσει κανείς το πρώτο του ρολόι. Έπειτα βάζει στόχο να αποκτήσει το επόμενο.

Μιλήστε μας για τις συλλογές κοσμημάτων Printezis. Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό τους; Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;
Είμαστε μια ανήσυχη και δημιουργική ομάδα. Θέλουμε, και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε, να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα και στο κόσμημα. Απευθυνόμαστε στη σύγχρονη και δραστήρια γυναίκα. Θέλουμε να τη συντροφεύουμε στην καθημερινότητά της, ώστε να νιώθει ακόμη πιο ξεχωριστή. Επίσης, διαθέτουμε κοσμήματα και για το ανδρικό κοινό.

Ποιο ονειρεύεστε πως θα είναι το μέλλον των καταστημάτων OROeORA PRINTEZIS;
Το μέλλον μας είναι η ανάπτυξη με σταθερές αξίες. Ο πελάτης μας είναι μοναδικός. Έχουμε θέσει τους στόχους μας για τα επόμενα χρόνια, αλλά μας αρέσει να μιλάμε με τις πράξεις μας. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Chronos Plus Issue 40, που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Δείτε τα καταστήματα OROeORA εδώ

The premium watch magazine

More Stories
H Google ετοιμάζει έξυπνο ρολόι;