Το Kross Studio παρουσιάζει το συλλεκτικό Batman Tourbillon

Η ελβετική startup τιμά την επιστροφή του μασκοφόρου εκδικητή στους κινηματογράφους

To Kross Studio είναι μια boutique manufacture, η οποία φαίνεται πως αναδύθηκε από τις στάχτες της Romain Jérome: ένα από τα πέντε ιδρυτικά στελέχη της είναι ο Marco Tedeschi, ο πρώην CEO της RJ, ενώ μέλος της ομάδας είναι και ο master ωρολογοποιός Sergio Silva ο οποίος, ύστερα από μακρά θητεία στη Vacheron Constantin και τη Roger Dubuis, τέθηκε επικεφαλής της μονάδας παραγωγής της RJ. Με έτος ίδρυσης το 2020 και έδρα στο Gland, στην περιοχή της Nyon, το Kross Studio δημιουργεί συλλεκτικά ρολόγια, αντικείμενα και αξεσουάρ που ισορροπούν ανάμεσα στην τέχνη, την ποπ κουλτούρα και την Υψηλή Ωρολογοποιία. Χωρίς πολλή φασαρία, η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της με το επιτραπέζιο ρολόι 1989 Batmobile, αντίγραφο του θωρακισμένου οχήματος με το οποίο ο Batman του Μάικλ Κίτον καταδίωκε τους «κακούς» στην ομώνυμη ταινία του Τιμ Μπάρτον.

Φέτος, και με την ευκαιρία της επιστροφής του ήρωα της DC Comics στις αίθουσες, το Kross Studio λανσάρει το πολυτελές συλλεκτικό σετ «The Batman» σε περιορισμένη έκδοση δέκα αριθμημένων κομματιών. Κατασκευασμένο σε συνεργασία με τη Warner Bros.Consumer Products, περιλαμβάνει το ρολόι «The Batman» Tourbillon, το οποίο συνοδεύεται από το Bat Signal, ένα λειτουργικό έργο τέχνης με τη μορφή του προβολέα που εμφανίζει στον ουρανό του Gotham City την εμβληματική νυχτερίδα.

Ντυμένο στα μαύρα όπως ο ήρωας που εκπροσωπεί, το ρολόι ξεχωρίζει χάρη στον λείο σχεδιασμό του (στον οποίο συμβάλλουν τα μέγιστα η απουσία μπράτσων και κορώνας), αλλά και το signature υπερμέγεθες κεντρικό tourbillon με δορυφορικές ενδείξεις για την ώρα και τα λεπτά. Το άνω τμήμα του oversized κλωβού μιμείται το Bat Signal: μια ιπτάμενη νυχτερίδα που ξεπροβάλλει σε ραβδωτό φόντο. Περιβάλλεται από δακτύλιο στον οποίο αναγράφονται οι βαθμίδες της κλίμακας των λεπτών σε έντονο κόκκινο χρώμα. Ο δακτύλιος των λεπτών εκτελεί μία περιστροφή ανά ώρα, ενώ σε αυτόν είναι αναρτημένος ο δείκτης των ωρών. Το θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού που καλύπτει το καντράν έχει χαμηλό προφίλ, σε αρμονία με την τέλεια στρογγυλεμένη σιλουέτα της κάσας, η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο με επικάλυψη DLC και έχει διάμετρο 45mm.

Το ρολόι λειτουργεί με τον Caliber KS 7’000, του οποίου η ανάπτυξη και η παραγωγή έχουν γίνει in-house: αποτελούμενος από 205 εξαρτήματα, εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει γενναιόδωρο power reserve 5 ημερών.

Η έκπληξη έγκειται στον τρόπο με τον οποίο κουρδίζεται: στο πίσω μέρος της κάσας, ο χρήστης θα βρει έναν δακτύλιο σε σχήμα «D», τον οποίο ανασηκώνει και περιστρέφει σαν κλειδί, προκειμένου να φορτίσει το ελατήριο του ελατήριο του βαρελιού. Πιέζοντας το μπουτόν «Time Set», που βρίσκεται στο δεξί προφίλ της κάσας μπορεί να ρυθμίσει την ώρα, περιστρέφοντας το ίδιο κλειδί προς αμφότερες τις κατευθύνσεις. Με αυτό τον τρόπο καταργείται η συμβατική κορώνα, πράγμα που συνεισφέρει στην ομαλότητα του design και συγχρόνως προσφέρει στον χρήστη ευκολία στο κούρδισμα και ακόμη πιο άνετη εφαρμογή στον καρπό.

Μένοντας στο πίσω μέρος της κάσας, ο χρήστης θα παρατηρήσει τα δίδυμα μπουτόν «Push to Release» με τη βοήθεια των οποίων, με ένα απλό «κλικ», μπορεί να αλλάζει λουράκι στο ρολόι του, επιλέγοντας ένα από τα τρία που το συνοδεύουν: ένα από μαύρο calfskin με ανάγλυφο έμβλημα του Μπάτμαν και δύο από rubber σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα.

Αντικείμενο που θα λατρέψουν οι fans του Μπάτμαν, ο προβολέας που συνοδεύει το ρολόι είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και έχει ύψος 325mm, ενώ η διάμετρος του προβολέα είναι τα 205mm. Πλήρως λειτουργικός, έχει ισχύ 12-15W και προβάλλει το σήμα της νυχτερίδας με ζεστό λευκό φως. Στην οπίσθια όψη του, έχει τοποθετηθεί μία «κρύπτη» για τη φύλαξη του ρολογιού. Πάντα σε συνεργασία με τη Warner Bros.Consumer Products, το Kross Studio λανσάρει και τέσσερις νέες θήκες ρολογιών από φυτικό δέρμα, τυπωμένο αντίστοιχα με τις φιγούρες του Batman (δύο εκδοχές), της Catwoman και του Riddler.

More Stories
Τι περιμένουμε από το φετινό SIHH 2014